Patiënten moeten
meer bewegen.

 

Verpleegkundigen mogen
wat vaker zitten.

Bewegen als medicijn

Infuustherapie speelt een belangrijke rol in de hedendaagse gezondheidszorg. Op verpleegafdelingen lopen naar schatting 72% van de patiënten met een infuuspaal rond.  Deze infuuspaal belemmert patiënten in hun beweging en autonomie.

Tijdens een opname brengt de gemiddelde patiënt overdag 90% van de tijd door op zijn of haar kamer. Patiënten liggen meer dan de helft van de tijd in bed. Dit is zonde, want beweging en autonomie spelen een cruciale rol in het herstel.

Tjerk Hylkema – Medisch adviseur

Een groot deel van de patiënten is fit genoeg en hoeven niet in een (ziekenhuis)bed te liggen. Toch besteedt de gemiddelde patiënt slechts 5-10% van de tijd aan bewegen (staan, lopen of therapie). De infuuspaal zorgt niet alleen voor een fysieke, maar ook voor een mentale barrière op het gebied van beweging. Dit kan nadelige gevolgen met zich meebrengen. Inactiviteit van de spieren leidt tot afname van spierkracht en de spiermassa, maar ook tot een afname van inspanningsvermogen en achteruitgang van de longfunctie.

De huidige infuuspompen houden met veel (onnodige) alarmen patiënten uit hun slaap en de onhandige infuuspaal maakt vrij bewegen onmogelijk. Goed slapen en voldoende beweging is helaas niet de norm. Kortom, de traditionele vorm van infuustherapie is achterhaald en staat een spoedig herstel van patiënten in de weg. Dat moet en kan anders.

De nieuwe generatie infuustherapie

“Providing a next generation device to improve the experience of infusion therapy for patients and nurses.Missie Ivy Medical

Met beide benen op de grond, gedreven en zorgvuldig is het team van Ivy Medical vastberaden infuustherapie fundamenteel te veranderen. Ivy stelt het systeem zoals de wereld dat kent – alarmgevoelige infuuspompen aan een onhandige infuuspaal – op de proef. Een totaalconcept die het herstel van de patiënt bevordert, de werkomstandigheden van verpleegkundigen verbetert en het beeld van de patiënt met infuustherapie voorgoed verandert.

Als het aan ons ligt, behoren traditionele infuuspompen binnen enkele jaren voorgoed tot het verleden. Onze ambitie? Ieder ziekenhuis verrijken met de nieuwe generatie infuustherapie om zo het leven van iedere patiënt en het werk van iedere verpleegkundige te verbeteren.

Ivy Medical nodigt ziekenhuizen uit om op een andere manier naar infuustherapie te kijken, ten gunste van hun patiënten en medewerkers.

Doe je mee?

Om een revolutie in gang te zetten, zijn we altijd op zoek naar gelijkgestemden. Mensen die geloven dat voldoende bewegen, een goede kwaliteit van slaap en psychisch welzijn belangrijke voorspellers zijn van een goede gezondheid. Partners die samen willen werken aan een sneller herstel van patiënten en een betere werksituatie voor verpleegkundigen. Wil jij deel uitmaken van deze missie en ons helpen met bouwen aan de nieuwe generatie infuustherapie?

Neem contact op